2019. április 25., csütörtök

Jane Austen: Büszkeség és balítélet DVD / díszdobozos BBC kiadás - Jelenlegi ára: 15 900 Ft

"Általánosan elfogadott igazság, hogy egy egyedülálló férfi, akinek nagy vagyona van, feleséget akar. "
Mrs. Bennett leghőbb vágya, hogy férjhez adja 5 leányát. Ám ennek a tervnek véghezviteléhez sok praktikára van szükség, lévén a család szerény jövedelmű. A leány pedig, lehet bármily szép és okos, kellő hozomány híján bizony kevés kilátása lehet a házasságra. Ráadásúl a leányok szerelemből szándékoznak férjhez menni. Bár Mrs. Bennett furfangjai nem mindig érik el céljukat, a véletlen sokszor a segítségére siet. Szerelmek és csalódások szegélyezik az utat, amin a Bennett lányok haladnak önmaguk megismerésével az áhított boldogság felé.
(Pride and Prejudice, 1995)
Tartalom:  Mr. és Mrs. Bennet azon igyekeznek, hogy jómódú, de alacsony származású családjukból származó öt leányukat méltóképp kiházasítsák. Jane, a legidősebb szép és kedves, bele is szeret Mr. Bingley, a szomszéd birtok bérlője. De barátja, Mr. Darcy, aki kemény vitákba keveredik Elizabeth-tel, Jane briliáns eszű és éles nyelvű húgával, barátját lebeszéli a hozzá nem illő házasságról. Legalább is ezt gondolja Elizabeth, aki gőgös, kellemetlen alaknak tartja Darcyt, és amikor a férfi váratlanul megkéri a kezét, mindezt a fejére olvassa és kikosarazza. Hosszú idő telik el, mire mindkét főszereplő leküzdi hibáját: egyik a büszkeségét, másik az előítéleteket, s boldogan egymáséi lesznek.
Rendezte:  Simon Langton
Szereplők:  Colin Firth, Jennifer Ehle, David Bamber, Crispin Bonham-Carter, Susannah Harker
Stílus:  romantikus, dráma
Bővebb információk a filmről itt:  Büszkeség és balítélet
Extrák:
EXTRÁK: 3. LEMEZ: Dokumentumfilm - Könyvtől a filmvászonig- MAGYAR FELIRATTAL Egyéb - Middlemarch - ízelítő a következő BBC sorozatból- MAGYAR FELIRATTAL A magyar változat szinkron: igen felirat: igen Játékidő 312 perc Megjelenés dátuma 2005. április 6. Hangsávok magyar angol
Egyszer nézett, teljesen hibátlan, karcmentes állapotban.

Jelenlegi ára: 15 900 Ft
Az aukció vége: 2019-05-06 12:11 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése